De beste gratis streamingdiensten, luister-en leesapps.

De beste gratis streamingdiensten, luister-en leesapps van 2024

Natuurlijk kent iedereen Netflix en inmiddels ook HBOmax en Disney+. Er is alleen één ‘probleem’: er zijn vaak geen gratis proefperiodes meer die deze streamingdiensten je aanbieden. Als je dus eens een paar dagen een van deze streamingsdiensten wilt proberen, ontkom je er niet aan door direct een hele maand te moeten afrekenen. Als je geld wilt besparen of gewoon geen zin hebt om te betalen, zijn er nog steeds genoeg gratis streamingdiensten voor je beschikbaar. Je moet er echter wel even naar zoeken.

Gelukkig weten wij precies waar je moet zijn om gratis te kunnen genieten van series, films, muziek en luisterboeken. Daarnaast zijn er stiekem nog best wat mogelijkheden om te streamen zonder één euro uit te geven. Hoe je dit (legaal) voor elkaar krijgt? Lees snel verder voor al onze tips en trucs. 

Beste gratis streamingdiensten, luister-en leesapps.

Inhoudsopgave

Waarom zijn er eigenlijk gratis streamingdiensten?

Voor niets gaat de zon op is het spreekwoord. Natuurlijk is dat waar. De aanbieders van streamingdiensten hebben vaak hun eigen redenen waarom ze gratis films, muziek of ebooks beschikbaar stellen voor de bezoekers. In sommige gevallen worden er advertenties getoond, net als op de klassieke kabeltelevisie of radio. Maar soms hebben streamingdiensten ook gratis proefperiodes, bijvoorbeeld van een week, maand of waarbij ze hopen dat je na die tijd alsnog een betaald abonnement afneemt.

Onze keuze voor de beste gratis Video streamingdiensten 🍿

1. Amazon Prime Video

Je hoort en ziet steeds meer over Amazon Prime. Amazon groeit megahard in Nederland en heeft een tijd terug ook het Prime abonnement geïntroduceerd, waarmee je naast gratis videostreaming ook gratis games kunt downloaden en muziek kunt streamen. De eerste maand is Prime 100% gratis te proberen. Hiermee bespaar je al snel veel geld op je Spotify Premium en Twitch abonnement. Die laatste is trouwens ook al gratis inbegrepen bij Amazon Prime.

Gratis maand Amazon Prime video

Maar nu even over Prime Video. Want als je alleen interesse hebt in videostreaming is het zeker aan te raden om eens een gratis proefperiode van 30 dagen aan te gaan. Op Prime Video zie je veel nieuwe én wat oudere films en TV shows, maar wat deze streamingdienst uniek maakt is de Prime Originals. Dit zijn titels die exclusief op Prime Video te bekijken zijn. Naast veel Nederlandse films en series als Komt een Man bij de Dokter, Het Jachtseizoen, Hardcode never Dies en De Tokkies 20 jaar later, vind je gave Amerikaanse titels als Fallout, The Beekeeper en KungFu Panda 4.

Prime Video is de eerste 30 dagen gratis, daarna betaal je €4,99 per maand of €49,99 per jaar (dus 2 maanden gratis). Natuurlijk kun je altijd je lidmaatschap stopzetten binnen de proefmaand, je mag dan sowieso tot het einde van de proefperiode onbeperkt blijven streamen.

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐

Voordelen:

 • 30 dagen gratis onbeperkte proefperiode
 • Exclusieve én recent uitgebrachte titels
 • Veel Nederlandse series en films
 • Nederlandse ondertiteling
 • Kosten abonnement zijn laag, zeker als je per jaar afrekent.

Nadelen:

 • Niet zo’n uitgebreid aanbod als Netflix

2. Popcornflix

Het lijkt een samensmelting tussen Netflix en Popcorn Time. Waarschijnlijk is het ook zo bedoeld. 🙂 Netflix is natuurlijk legaal, maar het heeft alleen betaalde abonnementen. Popcorn Time is gratis, maar juist knetter illegaal. Dus Popcornflix lijkt de ideale oplossing tussen die twee als je gratis films en series op een legale manier wilt kijken.

Je kunt inderdaad meerdere goede en gratis series en films op Popcornflix vinden. Het aanbod is niet overweldigend, maar er zijn genoeg leuke titels te vinden. Het fijne daarnaast is dat je je niet hoeft aan te melden, dus je streamt binnen 10 seconden je film of serie. Wel jammer is dat er niet wordt aangeboden om een gratis profiel aan te maken. Het is namelijk altijd handig om terug te vinden welke films en series je hebt bekeken of waar je gebleven bent.

Gratis Popcornflix

Wat kun je gratis streamen op Popcornflix?

Films en series in veel verschillende genres, zoals Actie, Comedy, Drama en Horror. Ook documentaires zijn er te vinden. In sommige gevallen kun je Engelstalige ondertiteling aanzetten.
De meeste films en series zijn al wat ouder, maar er zitten wel echte blockbusters tussen.

Beoordeling: ⭐⭐⭐

Voordelen:

 • Altijd 100% gratis
 • Geen aanmelding nodig
 • Aardig veel keus in films en series

Nadelen:

 • Advertenties
 • VPN nodig (Amerika)
 • Geen Nederlandstalige ondertiteling

3. CANAL+

Ook bij CANAL+ stream je onbeperkt films en series, maar er zijn wel wat verschillen met de andere gratis streamingdiensten die we hier bespreken. Zo biedt CANAL+ veelal Europese series en films, waaronder ook Nederlandse titels als De Eetclub, Schone Handen, Dolf en Drijfzand. Ideaal dus voor de Nederlandse film-en serieliefhebber. Daar tegenover staat weer dat er wat minder blockbusters en net nieuw uitgebrachte films en series te vinden zijn.

7 Dagen gratis Canal+

Bij CANAL+ kun je 7 dagen gratis toegang van ESPN Compleet aanvragen. Alle Eredivisiewedstrijden (dus ook de krakers van het seizoen) zijn dus 100% gratis te streamen. Wanneer je na de gratis proefweek gebruik wilt blijven maken van CANAL+ films en series betaal je € 4,99 per maand en als je er ESPN Compleet bij wilt houden kost het je een tientje extra per maand.

Beoordeling: ⭐⭐⭐

Voordelen:

 • Nederlands ondertiteling
 • Goedkoop en geen advertenties
 • Veel Nederlandse en Europese titels
 • Gratis week streamen
 • Gratis ESPN Compleet

Nadelen:

 • Aanbod van films en series valt wat tegen
 • Voor de nieuwste films kun je beter een Prime Video of Netflix abonnement kiezen

4. Tubi

Als je Popcornflix leuk vindt, dan vind je Tubi waarschijnlijk nog veel leuker. Op Tubi vind je duizenden film, series, documentaires, zowel klassiekers als nieuwe releases. Naast het uitgebreide Amerikaanse aanbod biedt Tubi nog veel meer. Ze hebben een eigen kanaal voor kinderen, live TV en een Spaanstalig kanaal.

Ook bij Tubi krijg je advertenties voorgeschoteld. Daartegenover staat dat je geen abonnement nodig hebt, je hoeft je ook niet aan te melden. Mag wel overigens, wat wij dan wel een voordeel vinden, omdat je dan je favorietenlijst kunt bewaren en verder kunt kijken waar je gebleven was.

Gratis streamingdienst Tubi

Tubi heeft een groot aanbod. Voor jong en oud, man of vrouw, iedereen kan hier iets leuks vinden. TV-shows als Empire, Scandal, Masterchef en Midsomer Murders zijn dan ook erg populair op Tubi. Het is mogelijk om via de instellingen de Engelstalige ondertiteling aan te zetten.

Het Tubi Kids kanaal staat ook vol met kinderfilms-en series als LEGO Friends, Pets 2, Monster in Paris en Pokémon.

Beoordeling: ⭐⭐⭐

Voordelen:

 • Altijd 100% gratis
 • Account aanmaken is optioneel
 • Extreem veel keus in films en series
 • Ook Live-TV, Spaanstalig en kinderkanaal gratis
 • Oogt erg als Netflix

Nadelen:

 • Advertenties
 • Amerikaanse VPN nodig
 • Geen Nederlandstalige ondertiteling

5. SkyShowtime

SkyShowtime biedt 7 dagen gratis onbeperkte toegang tot hun exclusieve blockbusters en series. Je kunt kiezen tussen het standaard en het Plus abonnement. Tijdens je 7-dagen gratis trial mag je uit beide opties kiezen. Het verschil tussen deze twee is dat je bij Standaard wel reclames ziet en bij Plus niet. Ook mag je bij de goedkoopste maar op één scherm streamen en bij de Plus mag dat op twee schermen.

Net zoals bij Prime Video heb je geen VPN verbinding nodig. Je betaalt tenslotte wanneer je besluit na je gratis proefperiode abonnee te blijven.  

Gratis Skyshowtime proefperiode

Wat ons meteen opvalt, is dat het aanbod films en series een heel stuk kleiner is dan bij Prime Video. Er zijn echter wel goede én nieuwe films te streamen, zoals The Bourne Legacy, Super Mario Bros Movie, Indiana Jones en Trolls 3. Helaas ontbreekt het buitenlandse aanbod (buiten Amerika dus 🙂).

Heb je een druilerige vakantieweek voor de boeg en niks te doen? Dan zou een proefabonnementje SkyShowtime best wel eens een hele lekkere opvulling kunnen zijn. SkyShowtime heeft namelijk échte filmklassiekers te bieden, bijv. E.T. Psycho, American Beauty, Jurassic Park, Apollo 13 en The Godfather.

Beoordeling: ⭐⭐⭐

Voordelen:

 • Aanbod is oké te noemen
 • 7 Dagen gratis onbeperkte toegang
 • Geen VPN nodig
 • Nederlandse ondertiteling

Nadelen:

 • Bij het Standaard abo zijn alsnog advertenties
 • Proefperiode van een week is niet zo lang

Onze keuze voor de beste gratis Luisterboeken streamingdiensten 🎧

1. Bookbeat

Bookbeat heeft vaak de beste aanbieding, je mag meestal 75 tot zelfs 90 dagen gratis gebruik maken van de app, afhankelijk van de actie die op dat moment geldt. Kleine ‘maar’: er geldt een maximum van 50 uur. Maar uit eigen ervaring weten we dat 50 uur best een hele lange proefperiode is waar je waarschijnlijk meer dan genoeg aan hebt.

De beschikbare collectie van Bookbeat is indrukwekkend. Er zijn bijna een miljoen boeken die je kunt beluisteren. Iedere week, of zelfs dagelijks, worden er nieuwe titels aan toegevoegd.

Gratis proefperiode Bookbeat

Wil je na deze 75 dagen/50 uur gratis luisterboeken blijven streamen, dan betaal je €8,99 per maand of €5,99 als je student bent (code ‘studenten’). Met dit Basic-abonnement kun je 20 uur luisteren naar alle luisterboeken die er zijn. Er is trouwens ook een gezins-account, wat heel handig is als je je kinderen of partner ook gebruik wilt laten maken van Bookbeat. Kost je €1,99 per gebruiker per maand extra.

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐

Voordelen:

 • Erg lange gratis proefperiode tot 90 dagen
 • Vrijwel alle luisterboeken zijn Nederlandstalig
 • Enorme keuze, ook net uitgebrachte boeken
 • Abonnementskosten zijn laag

Nadelen:

 • Er zit een limiet op het aantal uren wat je mag streamen.

2. Storytel

Storytel is waarschijnlijk de bekendste aanbieder van luisterboeken in Nederland. Net als Bookbeat is Storytel wereldwijd actief met meer dan 1 miljoen luisterboeken en e-books. Op de Nederlandse website kun je duizenden titels vinden, waaronder erg veel Nederlandse schrijvers. Je kunt luisterboeken ook downloaden voor momenten wanneer je geen internet hebt of wil gebruiken. Handig dus voor als je in het buitenland bent en je internetbundel wilt sparen 🙂.

Je mag 14 dagen lang gratis onbeperkt gebruik maken van Storytel. Na deze proefperiode betaal je €13,99 per maand. Of kies voor een Family abonnement vanaf €18,99 per maand, hierbij krijgen tot 3 familieleden of vrienden onbeperkte toegang. Er is géén limiet aan het aantal uren wat je mag luisteren en lezen.

Gratis proefperiode Storytel

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐

Voordelen:

 • Enorme keuze uit (Nederlandstalige) titels
 • Dagelijks nieuwe toevoegingen, ook de allernieuwste boeken zijn te vinden
 • 14 Dagen gratis onbeperkt gebruik
 • Ook offline luisteren en lezen

Nadelen:

 • De prijs is vrij hoog vergeleken met de concurrenten, kosten delen met het familyaccount is wel mogelijk

3. Nextory

Waar Storytel maar 14 dagen en Bookbeat juist 75-90 dagen gratis toegang biedt, zit Nextory daar precies tussenin. Je krijgt namelijk met de kortingscode NEXTORY40 maar liefst 40 dagen gratis onbeperkte toegang tot Nextory. Zonder de code krijg je alsnog 30 dagen gratis toegang.

Gratis Nextory proefperiode

Ook de prijs per maand zit tussen die van Storytel en Bookbeat in. Je kunt na de 40 dagen gratis proefperiode lid blijven op basis van het Basic of Unlimited abonnement. Met het Basic abonnement betaal je €9,99 per maand en lees en luister je tot 25 uur per maand. Unlimited kost €12,99 per maand en is vanzelfsprekend zonder tijdslimiet. Je kunt je Unlimited subscription delen met vrienden of familieleden, hiervoor betaal je een paar euro extra per maand.

Het beschikbare assortiment is vergelijkbaar met Storytel en Bookbeat, misschien nét iets kleiner. Je vindt er veel nieuwe titels van schrijvers als Suzanne Vermeer, Harlan Coben, Lale Gül en Ilja Gort. Tijdens je gratis 40 dagen proefperiode mag je zoveel gebruik maken van de app of website als je wilt.

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐

Voordelen:

 • 40 Dagen gratis onbeperkte toegang
 • Grote keuze uit audioboeken en e-books
 • Offline luisteren en lezen is mogelijk
 • Aantrekkelijke prijs abonnementen

Nadelen:

 • Iets kleiner aanbod dan bij de concurrenten
 • Filteren werkt niet fijn. Er is bijv. geen ‘Meest populair’, want helpt om een leuk boek te vinden.

4. Onlinebibliotheek.nl

Als je lid bent van de lokale bibliotheek bij jou in het dorp of de stad, mag je 100% gratis gebruik maken van luisterboeken en e-books die je vindt op onlinebibliotheek.nl. Als je geen lid bent, is dit helaas niet mogelijk. Maar heb je kinderen? Kinderen tot 18 jaar mogelijk altijd en overal in Nederland gratis lid worden van de lokale bibliotheek. En dus gratis luisterboeken en e-books lenen. 

Gratis luisterboeken met Bibliotheek.nl

Gebruik maken van onlinebibliotheek.nl is echter beperkt. Als lid mag je namelijk iedere drie weken 10 e-books, 10 luisterboeken en 5 tijdschriften lezen of luisteren. Knappe vent of dame als dat jou lukt 😀, maar download dus niet klakkeloos alles wat je tegenkomt op de website. 

Beoordeling: ⭐⭐

Voordelen:

 • Aardige collectie Nederlandstalige luisterboeken
 • Ook e-books en tijdschriften mag je lezen/lenen
 • Met een abonnement bij de lokale bib kun je ook fysieke boeken lenen

Nadelen:

 • Geen gratis proefperiode mogelijk
 • Kleiner en verouderd aanbod t.o.v. andere drie aanbieders

Onze keuze voor de beste gratis Leesapps 📖

1. Tijdschrift.nl

Met de app van Tijdschrift.nl kun je meer dan 75 tijdschriften lezen, zowel de recente als eerder verschenen edities. Je kunt alle tijdschriften zelfs tot 3 maanden teruglezen. Je leest de tijdschriften online en hebt toegang tot de app op maximaal 5 apparaten. Het is dus toegestaan om je hele gezin toegang te geven tot de tijdschriftenapp.

Normaal gesproken is er geen gratis proefperiode waarmee je de app kunt testen. Maar wij hebben een hack voor je, zodat je altijd 4 weken lang onbeperkt gratis gebruik kunt maken van Tijdschrift.nl! De website Kiosk.nl heeft namelijk vaak winacties waarbij je altijd prijs hebt. Naast dat je dus hele mooie prijzen kunt winnen (bijv. een BBQ, damestas of iPad) heb je altijd prijs: namelijk 4 weken gratis toegang tot Tijdschrift.nl 🙂

Gratis maand Tijdschrift.nl aanvragen.

Populaire tijdschriften zijn: Libelle, Story, Flair, Veronica, Linda, Donald Duck, Vriendin, AutoWeek, Panorama, Margriet, Nieuwe Revu, VTWonen, Jan, Foodies, Cosmopolitan, iCreate, Eigen Huis & Tuin en Historia. De app is te downloaden op een Android telefoon/tablet of via iPhone of iPad. De tijdschriften zijn ook te lezen via de website als je op achter een laptop of pc zit.

Met de Kiosk winactie win je mogelijk een mooie prijs, daarnaast mag je dus 4 weken lang onbeperkt gebruik maken van de Tijdschrift.nl app. Na deze proefmaand kun je ervoor kiezen een betaald abonnement te nemen. Vanaf € 8,45 per maand behoud je dan je onbeperkt-lezen abonnement.

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐

Voordelen:

 • Vrijwel alle bekende tijdschriften die je in de boekhandel kunt kopen kun je via de app lezen
 • Alles tot drie maanden teruglezen
 • Onbeperkte toegang op 5 apparaten
 • 4 Weken gratis toegang

Nadelen:

 • Geen buitenlands tijdschriften

2. Blendle

Met de gratis maand van Blendle kun je je lol op. Je mag namelijk met dit proefabonnement meer dan 1.000 tijdschriften en kranten onbeperkt lezen. Waar daarnaast uniek is aan Blendle, is dat je met de app op je smartphone, tablet of desktop losse artikelen krijgt voorgeschoteld. De keuze van de artikelen is niet random, nee, ze zijn gebaseerd op jouw persoonlijke voorkeuren, zodat je niet hoeft te zoeken.

Wat wij echt een groot voordeel van Blendle vinden is dat de meeste dagelijkse verhalen uit kranten en tijdschriften in Nederland ook als audiobestand kunt laten afspelen. Dat is ontzettend handig als je onderweg bent of even geen zin hebt om te lezen.

Gratis maand Blendle aanvragen

Van de 1000 verschillende kranten en tijdschriften zijn er zo’n 60 Nederlandtalig. Populaire tijdschriften zijn o.a. Nieuwe Revu, Linda, Grazia, Quest, Men’s Health, Quote, HP/De Tijd, Panorama en Vrij Nederland. Ook artikelen uit internationale kranten en tijdschriften als The Guardian, New York Times en Mens Health zijn online te lezen.

Je mag nu 1 maand gratis Blendle onbeperkt proberen. Na deze proefmaand kun je ervoor kiezen een betaald abonnement te nemen. Voor €9,99 per maand behoud je dan je onbeperkt-lezen abonnement.

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐

Voordelen:

 • Gratis maand onbeperkte toegang
 • Ruime keuze in Nederlandse en internationale tijdschriften en kranten
 • Artikelen zijn vaak te beluisteren

Nadelen:

 • Niet alle Nederlandse tijdschriften zijn beschikbaar
 • Niet veel keus voor kinderen
 • Je kunt geen eerdere edities teruglezen

3. Readly

Qua keus in het aantal online tijdschriften spant Readly de kroon. Met een abonnement op deze dienst kun je namelijk meer dan 7.000 titels lezen. De vraag is echter: heb je ze allemaal wel nodig? Want bij Readly vind je ook veel tijdschriften waar nog niemand van gehoord heeft 😄. Ook worden alle anderstalige tijdschriften ook meegerekend met het totale aanbod.

Maar als je een paar weken vakantie hebt is een proefmaand Readly voor €0,99 (nee, niet gratis dus) toch best de moeite. Je mag dan namelijk onbeperkt en met het hele gezin op meerdere apparaten jouw favoriete tijdschriften lezen. Voor iedereen binnen het gezin zijn er leuke tijdschriften te lezen en dat doe je via de smartphone, tablet of desktop.

Gratis Readly proefperiode

Na de proefmaand voor €0,99 wordt het abonnement automatisch verlegd tegen de prijs van €14,99. Wil je dus niet de eerste maand verlengen, vergeet dan niet je abonnement op tijd te stoppen, want de maandelijkse kosten zijn de hoogste van alle lees app diensten die we hier hebben benoemd.

Beoordeling: ⭐⭐⭐

Voordelen:

 • Veel keuze in Nederlandse en (vooral) internationale tijdschriften en kranten
 • Je mag je abonnement delen met 4 anderen.

Nadelen:

 • Niet alle Nederlandse tijdschriften zijn beschikbaar, bijv. Nieuwe Revu en Libelle zijn niet opgenomen in het aanbod.
 • Abonnementsprijs is hoog vergeleken met andere tijdschriftenapps.
 • Niet helemaal gratis, want de proefmaand kost €0,99

Onze keuze voor de beste gratis Muziekapps 🎶

1. Nonoki

Nonoki is onze persoonlijke favoriet, omdat je hier onbeperkt, gratis én zonder advertenties je favoriete muzieknummers kunt streamen. Je kunt je eigen afspeellijsten maken en deze via de app of via de website afspelen. Tijdens het afspelen zie je ook de muziekvideo (van Youtube) in het klein. Dat is niet altijd wenselijk, bijvoorbeeld als je buitenshuis bent, want dan kost het je extra data. Gelukkig kun jet tijdens het autorijden wel het streamscherm verkleinen.

Je kunt er meer dan 80 miljoen muzieknummers en video’s vinden. Er is geen limiet aan het aantal nummers wat je mag afspelen. Hoe lang dit zo blijft is nog wel onduidelijk. Zelf zegt Nonoki dat gebruik van de app voor altijd gratis blijft, maar er mogelijk wel advertenties komen in de toekomst.

Ook vind je er geen podcasts of luisterboeken, Nonoki draait puur om muziekstreaming.

Gratis muziek streamen met Nonoki

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐

Voordelen:

 • 100% gratis, zonder limieten
 • Geen advertenties of irritante onderbrekingen
 • Eigen playlists maken
 • Geen verplichte shuffles als je een speellijst afspeelt

Nadelen:

 • Het is nog steeds een Beta-versie, het is dus onbekend wat het verdienmodel van de app in de toekomst zal zijn
 • Muziekvideo’s buitenhuis streamen kost extra data

2. Spotify

Spotify is natuurlijk bekend bij iedereen, maar omdat Spotify ook nog steeds een gratis versie heeft, mag deze muziekstreamingsdienst niet ontbreken. Spotify free is top als je deze gebruikt op de desktop. Maar daartegenover staat dat de app van Spotify echt beperkingen heeft. Je mag namelijk op de app niet rechtstreeks een song mag selecteren en afspelen. Je kunt dus alleen de shuffle-functie gebruiken in je playlist. Ook zijn er erg vaak reclameblokken tussen de liedjes door.

Maar… Spotify blijft de grootste muziekstreamingdienst en biedt meer dan 35 miljoen songs, inclusief alle nieuwe nummers. Spotify geeft je veel leuke achtergrondinformatie over de zanger en goede luistertips. Ook de populaire radiofunctie en het uitgebreide podcastaanbod zijn echt redenen om Spotify te installeren en te houden.

Gratis muziek streamen met Spotify

Wil je alleen de voordelen en niet de nadelen? Dan kun je een betaald abonnement afsluiten van €10,99 per maand voor 1 account. Ben je student, dan betaal je slechts €5,99. Ook zijn er Duo en Family abonnementen nodig die per gebruiker veel goedkoper zijn.

Beoordeling: ⭐⭐⭐

Voordelen:

 • Ongekend groot aanbod
 • Naast songs ook podcasts en radiokanalen
 • Werkt goed op de desktop

Nadelen:

 • Geen gratis premium proefperiode
 • De app heeft veel beperkingen die wel echt nadelig zijn
 • Veel reclame en advertenties

3. YouTube Music

Als je snel een muzieknummer wilt streamen, kun je het beste even zoeken op YouTube. Waarschijnlijk heb je die app al op je smartphone geïnstalleerd, dus werkt het snelste. Je kunt echter ook gratis afspeellijsten maken.

Groot nadeel vinden wij dat je per sé de YouTube app open moet hebben staan als je bijvoorbeeld aan het autorijden bent. De muziekvideo’s leiden je mogelijk af, daarnaast is het lastig om je navigatieapp te volgen, als je die aan hebt staan. Dit is dus wel echt een groot nadeel.

Gratis Youtube Music streamen

YouTube toont je één of meerdere advertenties voordat een video gaat afspelen. Vind je dit erg vervelend, dan kun je ook een gratis proefmaand van YouTube Premium aanvragen. Met een Premium abonnement kun je ook muziek streamen op de achtergrond van de app en offline muziek luisteren. Na de gratis proefperiode betaal je €4,99 als je student bent, zo niet betaal je €9,99 per maand. Ben je met meer? Dan is een Gezinsabonnement van €14,99 per maand de goedkoopste oplossing.

Beoordeling: ⭐⭐⭐

Voordelen:

 • Enorm aanbod aan muziek en muziekvideo’s
 • Gratis proefperiode YouTube Premium van van 30 dagen

Nadelen:

 • Veel reclames en advertenties
 • De app moet per sé openstaan bij het gebruik van de app
 • Muziekvideo’s buitenshuis streamen kan je internetbundel opslokken

Bekijk ook onze andere acties